Campus Connect

Afbeelding Campus Connect

Campus Connect biedt de mogelijkheid om vanaf bepaalde locaties op de HoGent Campus op specifieke aansluitpunten via de kabel op het internet te surfen.
De locaties op de HoGent Campus waar dit mogelijk is worden gesignaleerd met onderstaand logo (of aangegeven door  groene markeringen bij de aansluitpunten)

Campus Connect is een nieuwe evolutie van het bestaande Campus Connect netwerk; Campus Connect maakt gebruik van nieuwe standaard technologieën geïntegreerd in Windows of Mac OS.
Het is niet nodig extra software te installeren , ook geen VPN-client.
Wel dien je je kenbaar te maken (authenticatie) met je HoGent gebruikersnaam en wachtwoord. Je komt dan in het netwerk van je faculteit terecht.
Zonder authenticatie is er geen toegang tot het internet noch tot interne HoGent bronnen.
Dus ook voor E-mail, Chamilo of iBamaflex moet je eerst aanmelden.