Website

Afbeelding Website

Website

Een website bestaat uit een set HTML-bestanden en grafische bestanden, eventueel uitgebreid met XML, CSS en andere types van geldige websitebestanden. Je dient deze eerst te maken met webpaginaontwikkelingssoftware zoals Adobe DreamWeaver of vergelijkbare pakketten..

Standaard begin je altijd met de indexpagina. Deze pagina wordt automatisch geopend als je naar de URL surft. Mogelijke bestandsnamen voor indexpaginabestanden zijn:

• index.htm of index.html
  • default.htm of default.html
  • welcome.htm of welcome.html

De HoGent-webcluster voor persoonlijke websites ondersteunt geen server-side scripting zoals ASP, .NET, PHP, CGI, PERL, ... Client-side scripting zoals JavaScript is geen probleem aangezien dit op de client wordt uitgevoerd.