HoGent Cloud

Afbeelding HoGent Cloud

Wat is de HoGent Cloud?

Als HoGent-student beschik je over de mogelijkheid om een beperkte hoeveelheid aan data (250MB) centraal op onze servers te plaatsen. Je krijgt een 'data'-map en een 'www'-map. Je kan hier dus een persoonlijke website ontwikkelen en online te zetten. Je website wordt dan toegankelijk via de 'users.hogent.be'. Deze persoonlijke home/webdirectory ('data'-map/'www'-map) is toegankelijk via meerdere protocollen en via alle besturingssystemen.

Je persoonlijke website

Alle websites zijn te bereiken via de URL: http://users.hogent.be/~'gebruikersnaam' waarbij de 'gebruikersnaam' moet vervangen door je persoonlijke gebruikersnaam (bv. 123456ab voor student). Je kan echter een persoonlijke “naam” aan deze website geven (bvb. http://users.hogent.be/mijnwebsite) via https://mijn.hogent.be.

Deze persoonlijke home/webdirectory ('data'-map/'www'-map) is toegankelijk via meerdere protocollen en via alle besturingssystemen.

Je persoonlijke data

Je kan je persoonlijke home/webdirectory ook gebruiken om persoonlijke data op te zetten. Alle data die niet in de 'www' map staat, zal niet gepubliceerd worden op het internet en niet zichtbaar zijn voor iedereen die surft op het internet.

Handleiding en Stappenplannen