Kopiëren, printen en scannen

Kopiëren, printen en scannen op HoGent ?

Printen, kopiëren en scannen is mogelijk op alle campussen van de HoGent. Scannen is gratis. HoGent-studenten kunnen kopiëren en printen aan een voordelig tarief (3 eurocent voor een A4 zwart-wit kopie/print, 18 eurocent voor een A4 kopie/print in kleur).

In de educatieve omgeving zijn de kaartlezers van de multifunctionele printers (Canon) voorzien van een informatielabel ("EDU-kaartlezer"). Studenten zetten geld op hun e-purse via https://epurse.hogent.be . Bij identificatie met de studenten/campuskaart aan een multifunctionele printer van de educatieve omgeving wordt het saldo van de e-purse geraadpleegd.
Beveiligd afdrukken op de multifunctionele printers wordt in de educatieve omgeving gerealiseerd door middel van twee 'virtuele' printers:

> EDU_ZWART-WIT voor afdrukken in zwart-wit;
> EDU_KLEUR voor afdrukken in kleur.

De 'virtuele' printers voor de educatieve omgeving worden default als printer aangeboden op de pc's in de bibliotheken. Studenten met een laptop surfen naar https://mobielprinten.hogent.be .

Handleidingen - Stappenplannen (in voorbereiding)

Problemen?

Is er een probleem met een Canon multifunctionele printer, een opwaardeerautomaat of het e-pursesysteem ?

Neem dan contact op met de dichtstbijzijnde bibliotheekmedewerker, onthaalmedewerker of medewerker van een service punt. Zij kunnen een eerste ondersteuning geven en indien nodig het probleem verder escaleren.