Bibsource

Afbeelding Bibsource

Wat is Bibsource ?

Bibsource is een portaal dat vanaf thuis toegang biedt tot databanken, woordenboeken, ... alsof je ze raadpleegt vanuit de HoGent-bibliotheken zelf. Ook kan je via dit portaal vanaf thuis ook veel applicaties gebruiken die ook op de computers in de computerlokalen staan.

Hoe met Bibsource werken ?

Dit portaal wordt beheerd door de dienst Bibliotheken. Meer info over Bibsource vind je via onderstaande handleiding:

Citrix Receiver

Om de applicaties/databanken/informatiebronnen van Bibsource te kunnen openen op je eigen toestel, moet je naast een VPN-verbinding ook een Citrix Receiver hebben, die je op jouw toestel dient te installeren. Via onderstaande link vind je software voor verschillende besturingssystemen

Opgelet

Bibsource kan vanaf thuis alleen met een actieve VPN-verbinding geraadpleegd worden.

Opgelet

Na de installatie van de Citrix Reciever kan deze software een e-mail adres en/of een server adres vragen. Laat dit Blanco en klik op 'Cancel' om verder te gaan.