EndNote

Afbeelding EndNote

EndNote is een bibliografische toepassing om literatuurlijsten te beheren, waarmee je referenties van belangrijke publicaties manueel of uit externe bronnen kan toevoegen en beheren.

De referenties kunnen vervolgens als citaat of als bronnenlijst worden ingevoegd in een publicatie, bijvoorbeeld een scriptie. Door middel van een plug-in is EndNote eenvoudig te integreren met Microsoft Word. Op de site van Endnote vind je instructievideo's en handleidingen over het gebruik van de toepassing.

De Hogeschool Gent heeft een sitelicentie afgesloten, wat betekent dat EndNote beschikbaar is voor studenten en personeel. Via het Apollo-portaal (alleen bereikbaar via VPN kan je als personeelslid of student de recentste versies van EndNote direct gebruiken.

LET OP!

Als je EndNote thuis installeert, kan je geen referenties downloaden uit externe databanken waarop de hogeschool geabonneerd is (bv. Web of Science). Daarvoor moet je de online versie van EndNote op het Apollo-portaal gebruiken.

Om veiligheidsredenen en vanwege licentievoorwaarden kan deze software voor HoGent-personeel niet vrij worden gedownload. De software is beschikbaar in het Kennissysteem van het HoGent ICT Service Desk Portaal (aanmelden met uw HoGent Login).