Website

Afbeelding Website

Website

Een website bestaat uit een set HTML-bestanden en grafische bestanden, eventueel uitgebreid met XML, CSS en andere types van geldige websitebestanden. U dient deze eerst te maken met webpaginaontwikkelingssoftware zoals Adobe DreamWeaver of vergelijkbare pakketten..

Standaard begint u altijd met de indexpagina. Deze pagina wordt automatisch geopend als u naar de URL surft. Mogelijke bestandsnamen voor indexpaginabestanden zijn:

• index.htm of index.html
  • default.htm of default.html
  • welcome.htm of welcome.html

Voor de persoonlijke websites is geen ondersteuning voor server-side scripting zoals ASP, .NET, PHP, CGI, PERL, ... Client-side scripting zoals JavaScript is geen probleem aangezien dit op de client wordt uitgevoerd.