Kopiëren, printen en scannen

Kopiëren, printen en scannen op HoGent ?

Medewerkers kunnen voor HoGent-gerelateerde doeleinden gratis kopiëren, printen en scannen op alle campussen .

Zowel in de administratieve omgeving als in de educatieve omgeving kunnen HoGent medewerkers zich op de  multifunctionele printers aanmelden met hun personeelskaart of hun HoGent account (gebruikersnaam en wachtwoord).

In de administratieve omgeving (ADM) worden op HoGent pc's en laptops twee 'virtuele' printers ter beschikking gesteld die het beveiligd afdrukken (afdrukken worden enkel nog vrijgegeven met de personeelskaart) op de nieuwe administratieve multifunctionele printers mogelijk maken:

• ADM_Zwart-Wit voor afdrukken in zwart-wit;
  • ADM_Kleur voor afdrukken in kleur.

In de educatieve omgeving worden op HoGent pc's en laptops twee andere 'virtuele' printers ter beschikking gesteld:

• EDU_ZWART-WIT voor afdrukken in zwart-wit;
  • EDU_KLEUR voor afdrukken in kleur.

Met de 'virtuele' zwart-wit printers (ADM_Zwart-WIt en EDU_ZWART-WIT) kunnen HoGent medewerkers afdrukken op elke HoGent multifunctionele printer.
Met de 'virtuele' kleurenprinters (ADM_Kleur en EDU_KLEUR) kunnen HoGent medewerkers afdrukken op elke HoGent KLEURENmultifunctionele printer.

Op de multifunctionele printers van de educatieve omgeving kunnen medewerkers ook privé kopiëren en printen aan studententarief (3 eurocent voor een A4 zwart-wit kopie/print, 18 eurocent voor een A4 kopie/print in kleur).

Problemen?

Problemen met multifunctionele printers worden in principe automatisch gemeld door de multifunctionele printer zelf. Aanhoudende problemen kunnen voor de multifunctionele printers in de administratieve omgeving gemeld worden via http:\\facility.hogent.be en voor de multifunctionele printers in de educatieve omgeving gemeld worden bij een bibliotheekmedewerker, onthaalmedewerker of medewerker van een service punt.