Eduroam

Afbeelding Eduroam

EDUROAM is een internationaal project dat staat voor "Educational Roaming". Het is een project dat instellingen toelaat gasten uit andere 'bevriende' instellingen toegang te geven tot hun draadloze netwerk met de inloggegevens van hun eigen instelling.
Zo krijg je als HoGent-gebruiker toegang tot het daartoe bestemde draadloze netwerk, niet op HoGent Campus.
Hoe je dat doet, vind je verder op deze pagina.

Alle informatie omtrent EDUROAM zelf kan je vinden op volgende websites:

Beleidsregels EDUROAM

Iedere bezoeker die gebruik wil maken van EDUROAM in de Hogeschool Gent is gebonden aan volgende gebruikersregels:

Handleiding en Software

Waarom kan ik als 'HoGentenaar' niet op eduroam op HoGent Campus?

Zoals staat beschreven in het eduroam reglement is de gebruiker die internettoegang wil via eduroam bij een eduroam resource provider (hier HoGent) in principe altijd een bezoeker.